Ξέρατε οτι ο άνηθος βοηθά στον ύπνο; Εκτός από χωνευτικές ιδιότητες, ο άνηθος είναι χαλαρωτικός. Αν και δεν πίνεται ως ρόφημα, μπόλικος άνηθος στο φαγητό συνιστάται σε πολλές παραδόσεις κατά της...
Αν αληθεύει ότι η ευτυχία κρύβεται σε μικρές στιγμές της καθημερινότητας, οι βοτανολόγοι θα προσθέσουν ότι μπορεί να κρύβεται και σε μια κούπα ζεστού αρωματικού ροφήματος που χαρίζει διαύγεια,...
Το σιτάρι σπέρνεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο. Για τις πιο ορεινές περιοχές κατάλληλος μήνας σποράς θεωρείται ο Οκτώβριος, ενώ για τις υπόλοιπες ο Νοέμβριος. (Παπακώστα, 1997). Ο καθορισμός του...
Η λίπανση πρέπει να γίνεται με προσοχή στην καλλιέργεια αυτή επειδή είναι φυτό που έχει μεγάλες ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία. Η κοπριά πρέπει να χρησιμοποιείται στη λίπανση της πιπεριάς, σε...
Το κρεμμύδι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο (allium). Λέγεται και κρόμμυον ή άλλιο το κοινό. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν οργανοθειϊκές ενώσεις στις οποίες οφείλουν τη δριμεία γεύση και...
Το χαρακτηριστικό του άρωμα μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου και οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό διαφόρων φαγητών, ενώ μπορεί να διατηρηθεί και αποξηραμένος.
Μαζέψτε και τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού και κόψτε στη βάση του φυτού, εκείνα που έχουν αρχίσει να ξεραίνονται. ( Τα υπολείμματα του λαχανόκηπου μπορείτε να τα μαζέψετε και να τα ρίξετε...
Τα αγγού­ρια είναι πολύ δημο­φιλή στους οικια­κούς λαχα­νό­κη­πους. Αν και χρειά­ζο­νται πολύ χώρο για να ανα­πτυ­χθούν, μπο­ρούν να απο­δώ­σουνακόμα και σε μικρούς κήπους, αν σκα­λώ­σουμε τις...
Το καρότο θεωρείται από τους ειδικούς ως «εύκολο» λαχανικό και συνιστάται για οικιακή καλλιέργεια καθώς εμφανίζει ανθεκτικότητα στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Εκτός αυτού, είναι ένα από τα...
Για τους λαούς που ζουν στη λεκάνη της Μεσογείου αποτέλεσαν πάντα τη ραχοκοκαλιά της καθημερινής τους διατροφής. Ειδικότερα για μας τους Έλληνες τα όσπρια και πιο συγκεκριμένα τα φασόλια δεν...
  • 1
  • 2