Μυρώνι Μεγέθυνση

Μυρώνι

Ερασιτεχνική συσκευασία σπόρων μυρωνιού. Απλή μονοετής ποικιλία.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Gemma

0075

New product

Μυρώνι

Ερασιτεχνική συσκευασία σπόρων μυρωνιού. Απλή μονοετής ποικιλία. Ύψος φυτου 40-50εκ.

Μήνες σποράς
Μάρτιος έως Απρίλιος

Μήνες συγκομιδής

30 ημέρες μετά την σπορά

 

Περιγραφή: Το μυρώνι είναι Μεσογειακό φυτό που φυτρώνει σ'ολη την Ελλάδα σε καλλιεργούμενους αγρούς ή σε άκρες μονοπατιών. Είναι μονοετές ποώδες φυτό, χνουδωτό και με βλαστό γραμμωτό, ύψους 10-30εκ. Τα φύλλα του είναι δύο ή τρία μαζί, πτεροσχιδή με λοβούς γραμμοειδείς και βγάζει λευκά άνθη.Υπάρχουν κι άλλα είδη μυρωνιών που συναντιούνται σε πετρώδη μέρη. Είναι εξ ίσου αρωματικά, αλλά μικρότερα σε μέγεθος και λιγότερα σε πληθυσμούς.Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, είναι τόσο διαδεδομένο, που θεωρείται ως ένα από τα πιο συνηθισμένα χορταρικά. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, μάλλον, θεωρήθηκε από την αρχαιότητα κιόλας ως χορταρικό των φτωχών.

Χρήση: Είναι φυτό, με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Μαγειρεύεται με κρέας, ψάρι, όσπρια. Χρησιμοποιείται σε χορτόπιτες, σούπες, σαλάτες, ομελέτες.Έχει έντονη μυρωδιά και δεν τρώγεται σκέτο, ενώ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις

Θρεπτική Αξία - Ιδιότητες: Το μυρώνι βοηθά τις κενώσεις του εντέρου, κάνει καλό στο στομάχι και είναι διουρητικό. Το αφέψημά του θεωρείται ωφέλιμο για το συκώτι, τα νεφρά και τη ουροδόχο κύστη.Το μυρώνι όπως αναφέρεται και σε πολλά αρχαία και παλαιά συγγράμματα είναι τονωτικό της σεξουαλικής δραστηριότητας και μάλιστα ιδανικό για ηλικιωμένους άντρες.

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

Μυρώνι