Μεταξάκι ή «μεσημεράκι» ή και «νυχάκι», αγαπημένο λουλούδι του καλοκαιριού.

Μεταξάκι ή  «μεσημεράκι» ή και «νυχάκι», αγαπημένο λουλούδι του καλοκαιριού.

Το μεταξάκι ή  «μεσημεράκι», γιατί  χρειάζεται τον πρωινό και μεσημεριανό ήλιο για να ανοίξουν τα λουλούδια του ή και «νυχάκι», λόγο του σχήματος των φύλλων του είναι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή  λουλούδια του καλοκαιριού .Έχει χαμηλή ανάπτυξη,  φτάνει σε ύψος 10-15 εκ. και σχηματίζει λουλούδια μικρά μονά και διπλά σε έντονες αποχρώσεις κόκκινες, ροζ, πορτοκαλί, κίτρινες και λευκές.
Το μεταξάκι δεν έχει απαιτήσεις σε έδαφος, νερό και λίπασμα .Το ποτίζουμε μόνο όταν στεγνώσει το χώμα και χρειάζεται λίπανση μια φορά την άνοιξη και μια το καλοκαίρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρτέρια, ζαρντινιέρες, γλάστρες ακόμη και σε βραχόκηπους ή και σε νησίδες δρόμων σαν εδαφοκαλυπτικό. Χρειάζεται ηλιακό φως για να χαρίσει την πλούσια και μεγάλη ανθοφορία του και τα λουλούδια του κλείνουν τη νύχτα ,όταν βρίσκεται σε σκιερό μέρος ή στην συννεφιά. Δεν είναι καθόλου ανθεκτικό στην παγωνιά έτσι φυτεύεται την άνοιξη όταν έχει ζεστάνει ο καιρός.
Ένα μυστικό για το μεταξάκι ; Δεν χρειάζεται να αφαιρούμε τα ώριμα άνθη καθώς αν πέσει ο σπόρος τους, θα δώσει νέα φυτά την επόμενη χρονιά στον κήπο μας και αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να πολλαπλασιαστεί.
Στο κατάστημα www.agro-hοuse.gr θα βρείτε σπόρους μεταξάκι  και χρήσιμες συμβουλές για αυτό .