Ο Φθινοπωρινός λαχανόκηπος στο μπαλκόνι μας.

Ο Φθινοπωρινός  λαχανόκηπος στο μπαλκόνι μας.

Ο Φθινοπωρινός λαχανόκηπος στο μπαλκόνι,σε γλάστρες ,ζαρντινιέρες και δοχεία  ή στην αυλή μας δίπλα στην πόρτα μας ,όταν μας λείπει ο χώρος ή αν το χώμα του κήπου μας είναι προβληματικό, είναι εύκολη και πρακτική  λύση για να έχουμε τα λαχανικά μας .Σχεδόν όλα τα φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν κατευθείαν στο χώμα μπορούν να καλλιεργηθούν και σε δοχεία αρκεί να έχουμε κατάλληλη γλάστρα, κατάλληλο φυτόχωμα, νερό, θρεπτικές ουσίες και φως. Σε ρηχές γλάστρες , καλλιεργούμε φυτά με μικρό ριζικό σύστημα, π.χ. σπανάκι, μαρούλι, σέσκουλο, ραδίκι,μαϊντανό και σέλινο. Σε μεγάλα δοχεία καλλιεργούνται  όλα τα μεγάλα λαχανικά όπως λάχανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, κουνουπίδι .

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι φυτά με μικρό ριζικό σύστημα  δεν μπορούν να φιλοξενηθούν και σε μεγαλύτερες γλάστρες .Σε μεγαλύτερα δοχεία έχουμε χώρο για να φυτέψουμε περισσότερα ή να κάνουμε συγκαλλιέργεια όπως μαρούλι με κρεμμυδάκι ,μάραθο με ροκά. Ένα δοχείο 5 λίτρων χωράει 15–30 ραπανάκια ή  κρεμμυδάκια .Τα καρότα και τα παντζάρια ,η ρέβα ,χρειάζονται δοχεία με χωρητικότητα τουλάχιστον 15 λίτρων.
Το  φυτόχωμα με προσθήκη λιπάσματος έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για 10 περίπου εβδομάδες. Μετά θα χρειαστεί ένα υγρό λίπασμα στις συνιστώμενες δόσεις.  
Πότισμα όταν το χώμα δεν είναι νωπό, καλή αποστράγγιση και άπλετο φως και ο φθινοπωρινός μας λαχανόκηπος σε γλάστρες ,ζαρντινιέρες , μικρά ή μεγάλα δοχεία είναι έτοιμος.

Στο κατάστημα μας www.agro-house.gr θα βρείτε όλους τους σπόρους και τα λιπάσματα που θα χρειαστείτε για την φθινοπωρινή καλλιέργεια του λαχανόκηπου στο μπαλκόνι σας .